امروزه پذیرش تحصیلی دغدغه بسیاری از متقاضیان است و نیاز به صرف هزینههای اصلی و جانبی میباشد. با توجه به نوسانات ارز تعدادی از متقاضیان از نظر هزینه به مشکلاتی روبرو شده اند. شما برای پذیرش تحصیلی باید هزینههایی را مانند: اخذ ویزا، شهریه تحصیلی، هزینه زندگی، پول بلیط و هواپیما و غیره در نظر بگیرید. این امر را در نظر داشته باشید که این هزینهها براساس رشته دانشگاهی و نوع دانشگاه و حتی کشور مورد نظر متفاوت است. ما در این مقاله نگاه کلی به این مسئله داریم پس بهتر است با ما همراه باشید تا مطالب مفیدی را کسب کنید.
پذیرش تحصیلی چیست؟
جابجایی افراد از یک کشور به کشور دیگر برای به دست آوردن فرصتهای آموزشی عالی را پذیرش تحصیلی میگویند. این پذیرش در بین جوانان مورد محبوبیت قرار گرفته است پس اگر قصد پذیرش تحصیلی دارید باید اطلاعات خود را جامع و کامل کنید. بدانید که هزینههای زیادی جلوی پای شما است. شرایط تحصیل در خارج با توجه به کشور مقصد کاملاً متفاوت میباشد ولی شما باید این شرایط و مدارک را حتماً در کشورهای متعددی ارائه کنید و اصل آنها را همراه داشته باشید..
۱_ارائه یک پاسپورت معتبر
۲_شما نباید هیچگونه سابقه کیفری داشته باشید (گواهی عدم سو پیشینه)
۳_داشتن سلامت روحی و جسمی (تست های پزشکی)
۴_ خرید بیمه درمانی
۵_داشتن توانایی مالی (ارائه تمکن مالی) و داشتن حداقل ۱۸ سال تمام
۶_شما نباید ممنوع الخروج باشید
۷_نامه پذیرش دانشجویی از دانشگاه یا موسسه آموزشی کشور مقصد
این امر را در نظر داشته باشید که برای پذیرش تحصیلی میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید چون این روشها مورد آزمایش رسیده اند.
۱_از طریق ویزای دانشجویی که مطمئنترین و بهترین روش است.
۲_از طریق مبادله دانشجویی.
۳_برنامههای تابستانی
۴_از طریق برنامههای پذیرش تحصیلی خاص هر کشور و یا از طریق فرصتهای تحقیقاتی.
هزینه های پذیرش تحصیلی چقدر است؟
قطعا پذیرش کردن به یک کشور دیگر دارای هزینههای نامتعارفی است که ما در اینجا به مهمترین آنها اشاره میکنیم پس با دقت به موارد زیر توجه کنید.
۱_هزینه اخذ مدرک زبان در صورت نیاز: آیلتس، تافل و دلینگو. مهمترین مدرکی است که هر دانشجویی که قصد پذیرش تحصیلی دارد باید داشته باشد. داشتن این مدارک امتیاز بزرگی است که بیشتر متقاضیان هزینههایی بابت گرفتن آیلتس و تافل در نظر میگیرند که امروزه حدود 14 میلیون تومان برای این مدارک و برای دلینگو 49 دلار در نظر گرفته شده است.
۲_هزینه آزادسازی مدرک دانشگاهی: یکی دیگر از هزینههای اصلی است که این هزینه بیشتر برای دانشجویانی که فقط در دانشگاه دولتی درس خواندهاند در نظر گرفته شده است. این هزینه بر اساس نوع رشته و دانشگاه متفاوت است که بین 6 تا 55 میلیون به صورت تقریبی تخمین زده شده است. در نظر داشته باشید که این هزینه براساس مقاطع متفاوت است.
۳_هزینه اخذ پذیرش دانشگاه: این هزینه براساس نوع رشته، اخذ بورسیه یا عدم بورسیه در رشته مورد نظر، و کشور مقصد متفاوت است.
۴_هزینه اخذ ویزای تحصیلی: این هزینه برای کشورهای مختلف فرق دارد، شما حتماً باید این هزینه را پرداخت کنید. اگر شما ویزا نداشته باشید امکان ورود به کشور را ندارید پس صرف کردن این هزینه برای شما الزامی است.
۵_شهریه دانشگاه: شاید جالب باشد بدانید که بهترین دانشگاههای کشورهای چین، لهستان، رومانی و هندوستان با ارائه بورسیه های محتلف بهترین شرایط را برای ادامه تحصیل شما فراهم کرده است.
۶_هزینه زندگی: برای دانشجویان در کشور خارجی شامل هزینه مسکن پرداخت قبوض، اینترنت، خوراک و رفت وآمد است.
۷_هزینه بلیط و هواپیما براساس مبدا و مقصد متفاوت است و هر سال این هزینهها افزایش مییابد.
پذیرش تحصیلی بر اساس زمان چقدر هزینه دارد؟
یکی از عوامل موثر در هزینههای پذیرش تحصیلی، زمان انجام آن است. پس برای کاهش این هزینهها بهتر است در زمان خاصی اقدام بر این کار کنید. رفتن به خارج از کشور و تحصیل کردن یک هدف بزرگ و زیبایی است، ولی عملی کردن آن نیاز به خرج زیادی است. پس افرادی که به صورت جدی می خواهند این کار را انجام دهند باید اطلاعاتی درباره بهترین زمان پذیرش کسب کنند. بسیاری از افراد در دوره ابتدایی و بعضی دیگر در دوره دبیرستان به فکر پذیرش می افتند ولی بهترین زمان، در مقطع تحصیلات دانشگاهی است، چون افراد در این زمان هم از نظر هزینه و کسب آگاهی می توانند از کمک مالی و بورسیه هایی که در مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی توسط کشورهای مقصد ارائه می شود به بهترین شکل ممکن استفاده نمایند که این موضوع باعث کاهش هزینه میشود.
ارزان ترین کشور برای پذیرش تحصیلی:
ارزانترین کشوری که برای پذیرش تحصیلی در نظر گرفته شده در شرق اروپا است و به عنوان قدیمیترین تمدنهای قاره سبز محسوب میشود. پس اگر قصد پذیرش تحصیلی دارید بهتر است کشور رومانی را مقصد خود قرار دهید، چون دارای امکانات خدماتی و رفاهی و حتی تحصیلی است و هم از نظر هزینه برای یک دانشجوی نوپا بسیار مناسب است. در کشور رومانی شما با تورم بسیار کم در سال مواجه هستید و این امر باعث کاهش هزینه تحصیلی است. معروفترین دانشگاه این کشور بخارست است. مدرک تحصیلی این کشور کاملا معتبر و امکانات ورود به بازار کار برای شما کاملاً همواره است. کشور دوم شرق اروپا از لحاظ مناسب بودن قیمت کشور لهستان می باشد. این کشور دارای بورسیه های بسیار جذاب در تحصیلات تکمیلی است.
ارزانترین کشور برای پذیرش تحصیلی در آسیا، کشورهای چین و هند می باشند. بصورتی که هزینه تحصیل در رشته های پزشکی و پیراپزشکی در این کشورها بسیار مناسب و به صرفه می باشد.
پذیرش تحصیلی رایگان
برای پذیرش به خارج از کشور از طریق پذیرش تحصیلی، هزینههایی در نظر گرفته شده است ولی در بعضی از کشورها این هزینهها کاملاً رایگان است. بسیاری از دانشگاهها و سازمانها فرصت مالی به دانشجویان ارائه میکنند و بدون گرفتن کوچکترین مبلغی شانس موفقیت آنها را افزایش می دهند. این امکان بیشتر در دانشگاههای دولتی آسیا و کشورهای اروپایی دیده میشود. کشورهایی هستند که هزینه کمتری اخذ میکنند و به عنوان بهترین کشورها از نظر هزینه میباشند که از جمله می توان به کشورهای چین، رومانی، هندوستان و لهستان اشاره نمود.
کلام آخر
بسیاری از متقاضیان سوال داشتند که برای پذیرش تحصیلی چقدر پول لازم است و بسیاری دیگر پرسیدند پذیرش تحصیلی چیست که ما در این مقاله به صورت کامل و جامع به این امر پرداختیم. اگر شما شرایط مالی مناسبی دارید حتماً پذیرش تحصیلی را در اولویت قرار دهید ولی اگر از نظر دانش در سطح بالایی هستید میتوانید از بورسیه تحصیلی در دانشگاه مورد نظر خود استفاده کنید.